Jan-Philipp Sendker

Jan-Philipp Sendker, ka lindur në Hamburg në vitin 1960, dhe nisur nga dëshira e madhe për të udhëtuar nëpër botë, u bë korrespondenti amerikan për Stern nga viti 1990 deri në 1995, dhe korrespondenti i tij aziatik nga viti 1995 deri në vitin 1999. Në vitin 2000, botoi “Cracks in the Great Wall”, një libër historik për Kinën. “Në gjurmët e një përralle” është romani i tij i parë, dhe që atëherë, ai ka shkruar dhe tre romane të tjera, duke përfshirë edhe vazhdimin e këtij libri. Në vitin 2013, mori në Indi Çmimin e Nderit për librin "Në gjurmët e një përralle”.

Jan-Philipp Sendker