Anne Tyler

Anne Tyler ka lindur në Minesota, më 1941. Është diplomuar në Duke University duke vijuar me studime të thelluara në letërsinë ruse nw Columbia University. Ka botuar 20 romane. Romani i saj i 11-të, “Leksione frymëmarrjeje” fitoi çmimin Pulitzer, më 1989. Ka fituar edhe çmime të tjera, si: Janet Heidinger Kafka Prize, Ambassador Book Award, dhe National Book Critics Circle Award.

Anne  Tyler

Libra të autorit